Vriend van ViB

De Stichting Verder in Balans (ViB) te Amsterdam werd in 2001 opgericht op basis van de nieuwe wetenschap dat (ex-)kankerpatiënten niet moesten rusten maar bewegen! Het idee om na 3 maanden revalidatie bij Herstel en Balans wekelijks te blijven sporten werd destijds (financieel) ondersteund door medici, de Gemeente Amsterdam en grote draagkrachtige organisaties.

Klik hier voor een video over de oprichting van ViB uit 2004

Intussen verzorgen ziekenhuizen, fysiotherapeuten en professionele sportorganisaties allemaal eigen sportprogramma’s voor (ex-)kankerpatiënten. Verder in Balans in Amsterdam is enig in zijn soort omdat het gaat om een organisatie van vrijwilligers, allen zelf ex-kankerpatiënt.

In een tijd waarin subsidies en sponsorgeld niet gemakkelijk te krijgen zijn, hebben wij moeite het hoofd financieel boven water te houden. Al jaren vormen wij een gemotiveerde en enthousiaste vaste kern van deelnemers, maar met onze contributies kunnen we ViB niet makkelijk draaiende houden.

In 2021 vieren wij ons  20-jarig bestaan, ons vierde lustrum. Wij willen daar graag nog vele sportieve jaren aan toevoegen. Wilt u ons daarbij helpen?

Word ‘Vriend van ViB’ en doneer – eenmalig of jaarlijks – een bijdrage aan de Stichting Verder in Balans te Amsterdam.

Klik hier om Vriend van ViB te worden